australia_grunge_flag_by_syndikata_np-d5jbc6g

Minunea de a te pierde în lume

Posted on Posted in Povești
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Trăim într-o societate în care așteptările față de oameni sunt aproximativ aceleași. Ca să dau un exemplu, în trecut, așteptările față de tineri erau următoarele: pe scurt, să ai o familie, fără ca cineva să pună accent pe carieră. În ziua de azi, lucrurile stau complet diferit, așteptările principale fiind cele din plan academic. Ai absolvit un liceu, te înscrii la o facultate, treci prin cei trei ani de facultate și cu ajutorul unei baghete magice, ai un job.

Ce se întâmplă totuși în momentul în care unii oameni refuză să se ridice la așteptările societății? În momentul în care refuză sa fie doar o parte din turmă?

Am ieșit într-un pub din centrul orașului Cluj-Napoca, căutând o oarecare oază de relaxare după o seară plină de băuturi… Nu, nu vă gândiți la cocktail-uri pompoase pe care le-am consumat în decursul a nouă ore, ci pe care mai degrabă le-am preparat.

În seara respectivă l-am cunoscut pe David, un tânăr australian. Nu îmi dau seama exact care a fost momentul în care am început să discutăm, sau mai bine zis, să ne chinuim să discutăm din cauza volumului ridicat al muzicii, dar ne-am înțeles. Cumva. Și ceva mi-a acaparat atenția complet, nefiind vorba totuși de accent, ci de felul inteligent în care vorbea. Absolvise într-adevăr o facultate, dar parcă dorea mai mult decât să urmeze o viață parcă scrisă la indigo pentru mulți tineri.

Încercând să ne înțelegem cumva în ciuda gălăgiei, am aflat că a ajuns în România pe baza unui simplu capriciu. Și că România devenise doar o parte din planurile lui de călătorie, care se extind cam pe întregul glob, ca să fim scurți și la obiect. În acest fel, David a ales să spună nu acelor așteptări ale societății în privința tinerilor. Tinerețea reprezintă momentul perfect pentru a călători și a aduna cât mai multă experiență și cât mai multe cunoștințe.

În privința primelor impresii legate de România, un element principal ar fi că țara noastră dispune de o cultură extrem de bogată, care reușește să îmbine atât un stil de viață contemporan, cât și un stil de viață tânăr. Ca să nu mai vorbim despre faptul că românii au fost considerați foarte primitori cu străinii.

Pentru a expune ospitalitatea românească, David ne-a povestit o peripeție din Brașov. Încercând să găsească stația de autobuz pentru o excursie la Castelul Bran, David s-a pierdut, împreună cu prietenii săi, situația fiind însă rapid remediată de un vânzător de la un magazin de suveniruri. În momentul în care David și prietenii săi au intrat pentru a cere niște puncte de reper, vânzătorul a ieșit instantaneu din magazin pentru a le arăta încotro să o ia. De asemenea, a apreciat foarte mult și faptul că domnul nu știa engleză prea bine, însă a reușit să îi îndrume pe turiștii rătăciți.

Decizia de a vizita întreaga lume nu este una tocmai ușoară, din mai multe perspective. Este o perioadă în care ajungi să te schimbi ca persoană, din moment ce ești expus la viziuni complet diferite, într-un timp destul de scurt. Prinzi câte ceva din fiecare cultură și te schimbi, practic, odată la câteva zile.

Exemplul perfect este și al acestui tânăr, care desi a călătorit destul de mult în ultima perioadă, a recunoscut că România ocupă un loc destul de special în mintea lui.

David - the second person from the left
David – the second person from the left
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Related Post

3 thoughts on “Minunea de a te pierde în lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *