Amersfoort

Să fii (sau să nu fii) voluntar?

Posted on Posted in Povești
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Voluntariatul. O activitate comună pentru mulți tineri sau o activitate care multora încă le ridică semne de întrebare, gândindu-se că nu reprezintă nimic benefic. În ultimii ani, voluntariatul a devenit un fel de necesitate a societății noastre. Și asta nu din cauză că se câștigă bine, din moment ce nu ești plătit pentru munca de voluntariat deprinsă. Si de aici răsare întrebarea, de ce să îți dedici timpul făcând ceva pentru care nu iei nici un ban? Poate pentru experiență, informație, dezvoltare personală și dezvoltarea unor anumite abilități. Destul de simplu.

Andreea s-a hotărât de curând să se mute în Olanda. Fiind proaspăt absolventă a secției de Public Health a Universității Babeș-Bolyai, era de așteptat ca decizia ei să fie legată de un posibil program de master acolo, însă am aflat că de fapt pleacă timp de un an cu un program de voluntariat prin intermediul Serviciului European de Voluntariat. În cadrul programului, Andreea s-a mutat într-un sat mic numit De Glind, unde urma să lucreze cu copii expuși la diverse evenimente negative în copilărie. De Glind este un sat cu oameni tineri, unde copiii sunt plasați în familii în cadrul cărora să învețe diverse elemente ale vieții normale de familie, dar și diferite abilități necesare unui ciclu normal de viață.

Ce se află de fapt la mijloc, necesitatea de a evada, sau mai degrabă necesitatea de a evolua, din mai multe puncta de vedere?

În ceea ce privește motivele de a pleca, principalul factor a fost faptul că nu știa la ce program de master să se înscrie, nevrând să ia o decizie care nu o va mulțumi. Nu a fost un capriciu, a fost pur și simplu dorința de a călători, de a cunoaște oameni din alte țări, de a cunoaște cultura și tradițiile altor țări și de a deveni mai deschis la minte, ajungând în acest fel să aprecieze mai mult cultura noastră. Pe scurt, această pauză de un an este necesară pentru a-și înțelege mai bine necesitățile si ce își dorește cu adevărat să facă în viitor.

În Olanda, Andreea lucrează cu două familii, unde are grijă de copiii acestora. Pe scurt, Andreea este responsabilă de diverse activități care să îi ajute pe copii, atât în dezvoltarea abilităților de comunicare, cât și în rezolvarea diverselor probleme ce pot apărea în interacțiunea cu alți oameni ai societății. Pentru ea, voluntariatul înseamnă să faci pași mărunți și să te concentrezi pe activități simple, dar care pot avea un efect pozitiv asupra omului, schimbându-i în acest fel calitatea vieții.

Cum reușește voluntariatul să schimbe o persoană? Conform spuselor Andreei, voluntariatul te face mai puțin egoist și mult mai receptiv la problemele din jurul tău, înțelegând în acest fel cât de necesar este să ajuți o altă persoană. Totul face o diferență, din moment ce ajuți și la schimbarea calității vieții unor oameni și poți folosi informațiile deprinse și pentru a ajuta oamenii din România.

Și acum, întrebarea e, să fii sau să nu fii voluntar?

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Related Post

11 thoughts on “Să fii (sau să nu fii) voluntar?

 1. Si pana la urma tot din interes a ales voluntariatul ( sa plece din tara si sa se inscrie la master). Interesul conteaza…restul sunt doar vorbe!
  Eu am 35 de ani si am vrut sa ma ofer voluntar (fara nici un interes) si cand am mers prima data la centru, am fost intrebat din start „ce venit lunar am?” M-am ridicat si am plecat pur si simplu! Am inteles totul in doua secunde. Asta conteaza in voluntariat, ce venit lunar am??? Rusine!

  1. Andreea nu a plecat pentru a se înscrie la master, ci a dorit o altfel de experiență. Cred că ați citit greșit.
   Ne pare rău pentru experiența dumneavoastră, însă este posibil să vă fi întrebat de venitul lunar pentru a determina dacă ați putea să vă descurcați acolo unde urma să plecați cu voluntariat.

 2. Daarnaast kunt u rimpelvorming voorkomen met diverse behandelingen. Beste middel tegen striae vlog titangel.cremes.amsterdam. Britse vrouwen denken een wondermiddel ontdekt te hebben.

 3. Get custom essays internet and reside a free from troubles academic life – We’ve got qualified assignment writers and top researchers to deliver 100% original.You are stuck with essay writing – There is certainly a resolution: get custom essays on the net – Hire our dependable paper writing service!
  http://infra-serve.com/wp/2017/08/22/techniques-on-admission-essay/
  http://www.ajustecreativo.com/?p=2577
  http://www.presentingbinders.co.uk/who-re-professional-essay-writers-3/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *