1937254_123456018203_7642156_n (1)

Inițiatoarea proiectului „O masă caldă”

Posted on Posted in Povești
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Călătorim pentru a dobândi experiență și aventură și desigur, pentru a învăța ceva despre alte culturi. Dar deseori uităm de o învățătură majoră și un cadou pe care îl putem oferi cuiva și anume bunătatea. Bunătatea are multe forme și fețe. Poți să fii bun și să sfătuiești pe cineva și poți să fii bun prin a face mai mult decât să dai un sfat.

Ambele cazuri sunt acte de bunătate. Faptul că îți iei din timpul tău personal pentru a ajuta pe cineva e un gest de bunătate. Bunătatea e eternă. O persoană care își dedică timpul să îi ajute pe alții într-un mod extraordinar este Cosmina Paul. Ea a venit cu o idee originală, iar împreună cu alți coluntari, au inițiat un proiect pentru a ajuta oamenii cu mâncare caldă: o masă caldă.

Cosmina are multe activități în cadrul proiectului „O masa caldă”, de la gătit la administrarea și ajutarea în dezvoltarea proiectului. Ea a fost inițiatoarea proiectului și deși face multe lucruri pentru proiect nu este singură „ și partea frumoasă e că oricine e binevenit.” Oricine poate să facă parte din proiect și să ajute acest proiect care oferă mâncare oameniior în Cluj-Napoca, București, Satu Mare și alte orașe.

„ Ultima acțiune pe care am făcut-o a fost să ajut la redistribuirea a 7 tone de alimente”. Dar ea mereu spune că a făcut „ toate acestea alături de alții.”

Când am întrebat-o de costurile pe care le suportă, ea a spus „ Noi avem costuri administrative 0. Asta înseamnă că fiecare voluntar suportă cheltuielile de transport și deseori, suportă integral sau parțial cheltuielile pentru organizarea săptămânală.”

„ Sper ca în multe comunități să se copieze modelul O masă caldă. Noi oferim sprijin pentru asta, și financiar și de cunoștințe, de organizare.”

Face numeroase lucruri minunate pentru o mulțime de oameni și de aceea „La un moment dat, fiecare în acest proiect mulțumește. Și voluntarii că se pot implica în comunitate și cei care primesc o masă caldă. Dar cu certitudine lumea a spus și bogdaproste și doamne ajută și mulțumesc și koszonom.”. Ea ajută oamenii în modul în care poate ea mai bine. Ar dori să se implice și în alte lucruri pentru a-i ajuta pe oameni și una dintre dorințe ar fi „M-aș bucura să mă implic mai mult în chestiunea risipei alimentare, căci s-ar putea face multe dacă ar exista înțelegere. Cred că atât statul cât și ONG-urile au un management destul de ineficient al resurselor și aici mi-ar placeă sa venim împreună și să învățăm să dezvoltăm programe sustenabile.”

Cum ar vedea ea o lume perfectă? „Exact așa cum e, dar fără probleme”. Va face tot posibilul să rezolve câteva dintre probleme și deși nu are un motto, „ Îmi amintesc de ce spunea Italo Calvino la un moment dat, anume că atunci când construiești un gard trebuie să te gândești la ce lași dincolo de el.”

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *