d

Ești un om extraordinar!

Posted on Posted in Povești
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Sunt o persoană extraordinară. Posibil, o afirmație de care mulți oameni se feresc, crezând că dacă nu arată precum un model, care primește atenție din toate unghiurile, nu sunt speciali. Sau reali, din perspectiva asta, încercând să se concentreze strict pe imaginea falsă din mintea lor, pentru a obține aprecierea celorlalți oameni.

Te-ai regăsit în aceste rânduri? Oprește-te din ceea ce faci și șterge orice imagine din capul tău, inclusiv imaginea acelei fete de pe coperta ultimei ediții din Vogue sau imaginea acelui chitarist pe care l-ai considerat perfect concertul trecut.

Ai din întâmplare o oglindă în apropiere? Uită-te la tine, om frumos, fără să te concentrezi pe alt element decât cel din oglindă – elemental real, care ești tu. O ființă frumoasă, cu sentimente, defecte, calități, o furtună de gânduri care fac ravagii prin mintea ta și care te fac mereu să te îndoiești. De lucruri, de oameni, de tine. Oricât de greu ar părea, acestea sunt singurele elemente care te fac să fii și să arăți real și să nu fii doar imaginea unei reclame.

Încă de la o vârstă fragedă, oamenii sunt înconjurați de diverse imagini care îi fac să creadă că ceea ce văd este de fapt realitatea și că prin acest mod pot deveni oameni de succes, admirați și iubiți de oricine. În cazul fetelor, majoritatea imaginilor prezintă femei slabe, fără defecte, cu un păr lung și bogat, care parcă strălucește la orice mișcare. În cazul băieților, un look classy, un corp perfect și acea alură care te cucerește instantaneu sunt elementele de bază. Practic, aceste imagini sunt doar niște obiecte, din moment ce, fie vorba între noi, nu poți rupe imaginea respectivă, pentru a o căra asemeni unui pudel credincios în lesă, pe ici colo, pentru a da impresia de realitate.

Toate urmele, toate nopțile nedormite, toate încercările de a slăbi sau din contră, pentru a te îngrășa, toate tratamentele, totul te face o persoană frumoasă. Acel râs pe care îl ai în momentul în care te trezești și vezi razele de lumină împânzindu-ți camera, momentul în care cedezi muzicii și dansezi fără griji, momentul în care te împiedici și cazi, momentul în care te simți singur, momentul în care simți cum lacrimile îți inundă ochii, toate sunt elemente care te construiesc. Care te fac să fii o persoană reală, o persoană extraordinară, care simte. Faptul că refuzi să accepți viața cu bune sau cu rele și refuzul de a simți te pot transforma doar într-o păpușă gata de mânuit de către cei din jur, fiind vulnerabilă și ușor de controlat și mutat dintr-un loc în altul.

Imaginea este ceva temporar, în timp ce sentimentele sunt mereu acolo. Plângi, râzi, poți să faci orice te face fericit, atât timp cât reții că o persoană extraordinară nu este reprezentată de o imagine, lucru dezbătut de mult timp, dar de acel vibe pe care îl oferă celor din jur.

Ai prefera să stai lângă o persoană frumoasă doar pe exterior, sau lângă o persoană care înțelege ceea ce este și ceea ce are și emană frumusețe, oricât de imperfectă este aceasta?

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on LinkedInPrint this pageShare on RedditPin on Pinterest
Share on VK

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *